dimecres, 12 de juny del 2013

Dijous Cadena humana en defensa de l'ensenyament

Dijous dia 13 a les 6 de la tarda, tothom a la cadena humana per la educació pública

Davant dels serveis territorials d'educació a SABADELL al Carrer Marqués de Comillas 67



MANIFEST CONJUNT 

PELS DRETS LABORALS! 
PELS DRETS SOCIALS!

 La Confederació Europea de Sindicats ha convocat a tota Europa una setmana de mobilitzacions que van començar el dia 8 de juny i culminaran el 16 de juny amb la reunió de Caps d’Estat de la Unió Europea. 

El retrocés de les llibertats a tota Europa és evident des de fa cinc anys i aprofitant la crisi, el poder financer i especulatiu, ha vist la gran oportunitat de canviar el model social i econòmic que ha regit al nostre continent des de la Segona Guerra Mundial. 

Tenen la complicitat dels polítics que dirigeixen els diferents països, convertint-los en mers titelles que amb més o menys entusiasme actuen de purs instruments d’aquest poder a l’ombra, que prioritzen als bancs per sobre de les persones, que posen condicions de dèficit que fan arruïnar països sencers, que pretenen una explotació laboral il·limitada, que volen que la salut i l’educació depenguin de la butxaca, que aboquen a milers de famílies a la subsistència i que pretenen ser els amos dels bens i les persones en un retorn a la Edat Mitjana.

A Espanya i Catalunya, comença a ser el gran paradigma d’aquesta política on es vol convertir les relacions laborals en un mimetisme del sud-est asiàtic, on els serveis públics volen convertir-los en un apèndix del poder polític i on l’educació serà completament elitista.

Avui fem una cadena on simbòlicament volen protegir l’educació pública, un patrimoni de tots i totes, una eina de present i futur, un símbol que pretenen destruir amb una llei que la vol decapitar definitivament i unes retallades que la deterioren greument. 

PER AIXÒ EXIGIM: 

La retirada del Decret de plantilles, perquè els processos d’adjudicació de places han de respectar els principis de publicitat, capacitat i mèrit. Aquest Decret obrirà la porta a l’opacitat i l’arbitrarietat en l’adjudicació de llocs de treball per part de les direccions. 

Que es tornin a fer les substitucions des del primer dia i que es restableixi la jornada i el salari sencer al personal interí. 

Que les plantilles dels centres estiguin ben definides i donin seguretat al professorat a l’hora de demanar un lloc de treball, això repercuteix en la qualitat del servei. 

Que es doti del professorat necessari per poder atendre l’augment de alumnes a les aules. 

Exigim una aposta clara per un model d’Educació Pública i de Qualitat, ens juguem el futur dels nostres fills i filles i està sobradament demostrat que la privatització no és la solució. 

Aquesta és la prova més palpable que totes les mesures no són conjunturals sinó que pretenen tenir un calatge profund en les generacions futures. 

Només junts i juntes podrem fer front i guanyar una batalla duríssima, només amb l’aliança de tota la societat podrem derrotar aquest nou feixisme i la unitat de la societat europea esdevé clau, el camí s’ha iniciat i ho aconseguirem.