dilluns, 4 de novembre del 2013

Jornada de lluita : Salvem les pensions

Jornada de lluita : Salvem les pensions
https://plus.google.com/u/0/photos/102568849800932483419/albums/5940933548652020097

Els #Iai@flautes de Terrassa vam realitzar el passat dijous 31 d'octubre tota una jornada de lluita en defensa del actual sistema de pensions amb un grapat d’accions al llarg de tot el dia.

Primera acció de la jornada :
La jornada la van començar al voltant de les 9:45h hores del matí, amb la intenció de fer una “Entremaliadura”.
Des-del punt de trobada van sortir un petit grup, que es va dirigir fins les oficines de la Tresoreria de la Seguretat Social, on van entrar dissimuladament, una vegada a l'interior es van posar les típiques armilles dels #Iai@flautes de Terrassa i varen treure els cartells que portaven per la ocasió a la vegada que s'identificaven a les persones presents en aquell moment al local, indicant las intencions de fer entrega d’un manifest en suport de les pensions.

Van ser rebuts per el director de la oficina amb molta cordialitat, va rebre el manifest portat per els #Iai@flautes de Terrassa, el va signar i els hi va indicar que el trametria al la direcció central.

A fora, el gruix del grup, una cinquantena de persones, que també s'avia traslladat des-del punt de trobada amb posterioritat al primer grup, i s'havien posicionat en la vorera davant de la porta d'entrada de la Tresoreria, entonaven els seus cants i consignes típics en suport dels seus companys de l'interior.

A la sortida, els que havien entrat en les oficines, van explicar als seus companys el resultat de les gestions realitzades a l'interior. Al ja tradicional crit de "SI ES POT", donen per finalitzat aquest primer acte de la jornada i en formació de petita manifestació inicien recorregut en direcció a la Plaça del Doctor Robert.

Pel camí passen per davant de l'entrada principal del Campus Universitari, sense que estigués previst amb anterioritat, decideixen entrar als jardins on hi havia gran quantitat d'estudiants, allí al costat de la barrera d'entrada van proferir alguns de les seves càntics i consignes amb la comprensió i el suport dels estudiants allí reunits.

Una vegada arribats a la Plaça Dr. Robert, es posicionen en la porta principal de la Mútua de Terrassa, on després d'alguns càntics decideixen realitzar un petit descans abans d'iniciar la segona acció del dia que consisteix en una manifestació.

Segona acció de la jornada :
Sobre les 11 del matí, amb puntualitat catalana, tal com s'havia programat, s'inicia la manifestació que pels carrers cèntrics de Terrassa es dirigiria fins al Raval, davant de l'Ajuntament.

Encapçalada la manifestació la pancarta dels #Iai@flautes de Terrassa, al darrera, el grup ja havia crescut bastant, entre càntics i consignes van anar caminant pels carrers de la nostra ciutat, fins a la zona comercial i de vianants, cap a la plaça de l'Ajuntament passant per Passeig, Font Vella, la Plaça Vella, Carrer Major, Carrer de la Unió i fins el Raval .

Arribats al Raval de Montserrat, davant de la façana de l'Ajuntament es dóna per finalitzada la segona acció del dia entre càntics i diversos consignes dels #Iai@flautes, indicant que en aquests moments es muntarà en un punt del Raval  la paradeta dels #Iai@flautes de Terrassa, per procedir des de les 12:00h fins a les 18:00h a la recollida de signatures d'aquells ciutadans que desitgin recolzar el MANIFEST : "Salvem les pensions" que posteriorment serà llegit i lliurat a la tarda al ple del Ajuntament.

Tercera acció de la jornada :
Seguidament els components dels #Iai@flautes de Terrassa procedeixen a realitzar el muntatge de la seva "PARADETA" que una vegada realitzada s'inicia la recollida de signatures en suport del manifest.

En aquest acte s'aconsegueixen la quantitat de de Sis-centes trenta-vuit (638) signatures de suport al MANIFEST : "Salvem les pensions". Cal assenyalar, que a degut a l'escàs espai per signar en la taula existent, va haver-hi en molts moments del dia en què per no fer massa cues, els informadors dels #Iai@flautes es van abstenir de donar les informacions a les persones que circulaven o passejaven pel raval, per la qual cosa molts ciutadans van passar de llarg sense ni tan sols conèixer el nostre manifest ni l'activitat que s'estava produint en aquells moments, segurament d'haver existit una altra taula per les signatures, s'hagués incrementat notablement la xifra de suports aconseguida.

Tanta va ser l'expectació i el desig dels ciutadans de Terrassa a donar el seu suport al manifest, que passades les 18:00h, moment previst per retirar la paradeta, no va ser possible ja que encara hi havia cua de gent per signar,  quan es va fer fosc es va haver de retirar l'estructura de la carpa ja que el sostre de lona impedia que hi hagués llum per poder veure amb claredat la zona de les signatures. Finalment es va retirar la taula passades les 20:00h.

Quarta acció de la jornada :
A les 18:00h, es va anar concentrant una gran quantitat de persones en tot el Raval de Montserrat, part dels #Iai@flautes es van traslladar a la porta de l'Ajuntament enfront del qual van estendre la seva pancarta, després d'una petita explicació del que seguidament es desenvoluparia tant a la plaça com dins de la sala del ple, van iniciar diversos parlaments on diversos components dels  #Iai@flautes i unes persones del públic assistent van prendre la paraula, desenvolupant principalment temes sobre : 
  • Informació sobre els #Iai@flautes de Terrassa
  • Proposta dels #Iai@flautes de Terrassa per la unió dels diferents grups i entitats socials per tal de plantar cara als problemes existents.
  • Denúncia de la mentida sobre la no sostenibilitat de l'actual sistema de pensions.
  • Denúncia del perill de fallida dels plans de pensions privats.
  • Insistència en la necessitat que tots els grups socials, partits, sindicats i entitats afrontin junts la luita contra les retallades.
Gradualment, els assistents van ser augmentant en nombre, la plaça va anar omplint-se fins a aconseguir una xifra d'assistents al voltant  les 350 i 400 persones aproximadament.

Mentre, a la sala de plens de l'Ajuntament, en el moment en què els corresponia, un membre dels #Iai@flautes de Terrassa, va realitzar la lectura davant la Corporació Municipal del Manifest "Salvem les pensions", una vegada llegit, la regidora de la Gent Gran va pronunciar unes emocionades paraules dirigides tant als #Iai@flautes de Terrassa com cap als seus companys de Corporació en referència al tema al que el Manifest es referia.

Una vegada complerta la missió en el Ple, els #Iai@flautes de Terrassa van baixar fins a la plaça on van informar tant als seus companys com a la ciutadania allí reunida de la gestió realitzada.

El grup #Iai@flautes de Terrassa s'ha vist acompanyat per grups de #Iai@flautes d'altres poblacions veïnes i de companys de Barcelona, també des de la primera acció del matí membres del col·lectiu Plataforma d'Afectats per la Hipoteca (PAH) han volgut estar al costat dels seus companys #Iai@flautes de Terrassa com també de gran quantitat d'entitats, grups socials, sindicats, partits i a títol personal alguns càrrecs oficials de la ciutat incloent la Sindica de Greuges, molt propera als #Iai@flautes de Terrassa, així com algunes persones molt populars entre la ciutadania.

Una vegada acabat l'acte en el ple i informada del transcurs del mateix a la ciutadania, els #Iai@flautes de Terrassa donen per conclosa la jornada d'actes en suport del Manifest "Salvem les pensions", sobre les 19:30h. de la tarda.

Terrassa, 31 d'Octubre de 2013
#Iai@flautes-Terrassa
Àrea de comunicació.


La notícia als mitjans de comunicació

http://www.naciodigital.cat/latorredelpalau/noticia/28448/iaioflautes/es/manifesten/contra/retallades   http://www.terrassadigital.cat/detall_actualitat/?id=18785#.UoDEy-LIZJx
http://terrassainforma.com/2013/11/entre-350-400-persones-sapleguen-per-la-lectura-del-manifest-dels-iaioflautes/    http://infotalqual.wordpress.com/2013/10/31/un-centenar-de-persones-han-comencat-el-dia-reivindicativa-dels-iaioflautes-de-terrassa/

http://kaosenlared.net/component/k2/item/72749-galer%C3%ADa-de-fotos-jornada-de-iaioflautes-en-suport-de-les-pensions.html