dimecres, 18 de gener de 2017

Concentració Pensions 25-gen-2017 11:30h Ajuntament Terrassa

Una vegada més, convoquem a totes i tots  a concentrar-nos

dimecres 25 de gener a les 11:30h. davant de l'Ajuntament de Terrassa

 
Porteu les armilles, si en disposeu, xiulets, pancartes i cartells, gorres..... bufandes i guants que farà fred.

Si som força colla, farem una marxa pels Bancs i Caixes i repartirem el nostre manifest fins que les cames aguantin.
  
D'ença que ens han concedit el premi Solidaritat del institut de drets humans de Catalunya estem més animats que mai !!
 

Manifest : Salvem les pensions !

Els pensionistes i jubilats veiem com, a mida que passa el temps, es van quedant més disminuïdes les nostres pagues per sota de la inflació anual.

Els #Iai@flautes-Terrassa vam denunciar l’any 2013 que amb la nova llei de Reforma de les Pensions aprovada pel PP que estàvem davant d’una nova retallada a l’Estat del Benestar. Des del 2009 fins ara, segons dades oficials del "Instituto Nacional de Estadística", els jubilats pensionistes hem tingut un increment que no arriba al 4% en aquests vuit anys mentre que, en el mateix període, els preus han augmentat un 9.8%, per tant des del 2009 els jubilats hem perdut un 8% del nostre poder adquisitiu, una mitjana de més de 70 € mensuals a l'actualitat.

Cal recordar la difícil situació econòmica del 60% dels jubilats que tenen una pensió per sota del salari mínim actual, així com els milers de perceptors de pensions de viudetat, majoritàriament dones, que malviuen amb pensions d'autèntica misèria.

L'actual Sistema de Pensions és fruit de molts anys de cotitzacions i de lluites de les classes treballadores i populars del nostre país, és un dret que no ens han regalat, és un dret conquerit mitjançant les nostres lluites i les de les nostres mares i pares.

Avui dia, tal com es va fixar en els Pactes de Toledo, les pensions públiques contributives es financen amb les cotitzacions socials de les persones que ara estan treballant. Les retallades del govern del PP, pretenen forçar a la població treballadora a contractar plans de pensions privats, gens fiables, que només beneficien a la banca i que molt poques persones poden pagar.

No podem consentir, que ara, les nostres filles/s i els nostres néts/es, es vegin abocats a contractar pensions privades, lligades a les fluctuacions de la Borsa, per poder subsistir en el futur.

Ja és urgent fer els canvis promesos en els programes electorals, que hauran de ser forçosament pactats amb tots els agents socials, amb un nou sistema de finançament basat en tots els recursos públics d’origen tributari.

Per això exigim que :
  • Que les pensions es contemplin en els pressupostos generals de l'Estat com una despesa més, sense eliminar les quotes del treball.
  • Tornar al model de revaloració automàtica de les pensions en relació a l'IPC, per assegurar el manteniment del seu poder adquisitiu.
  • La millora de l'actual sistema de pensions públiques, per avançar cap a un model que garanteixi una pensió mínima per sobre dels 1000 €.

Fem una crida a totes i tots els jubilats i pensionistes terrassencs i a la ciutadania en general, a les entitats ciutadanes i veïnals, als sindicats i partits polítics, a les marees pensionistes, con també l’Ajuntament de Terrassa, per tal que donin suport a les nostres demandes i entre totes i tots aturem aquest constant atac a l'Estat del Benestar.
Volem un futur digne, després de tota una vida de treball !
Les nostres pensions i les futures estan en perill !


Participa amb nosaltres a la concentració del proper dimecres dia 25 a les 11.30 davant de l'Ajuntament de Terrassa.
#Iai@flautes – Terrassa