dimecres, 1 de juny de 2016

Salvem les pensions ! (2016)


MANIFEST :
Les pensions estan en perill
Els #Iai@flautes-Terrassa vam denunciar l’any 2013 que amb la nova llei de Reforma de les Pensions aprovada pel PP que estàvem davant d’una nova retallada a l’Estat del Benestar. Des del 2009 fins ara, segons dades del "Instituto Nacional de Estadística", els jubilats pensionistes hem tingut un increment que no arriba al 3% en aquests set anys mentre que, en el mateix període, els preus han augmentat un 9.8%, per tant des del 2009 els jubilats hem perdut un 7% del nostre poder adquisitiu, una mitjana de 70 € mensuals a l'actualitat.

Cal recordar la difícil situació econòmica de milers de perceptors de pensions de viudetat, majoritàriament dones, que malviuen amb pensions d'autèntica misèria.

L'actual Sistema de Pensions és fruit de molts anys de cotitzacions i de lluites de les classes treballadores i populars del nostre país, és un dret que no ens han regalat, és un dret conquerit mitjançant les nostres lluites i les de les nostres mares i pares.

Avui dia, tal com es va pactar en els Pactes de Toledo, les pensions públiques contributives es financen amb les cotitzacions socials de les persones que ara estan treballant. Les retallades del govern del PP, pretenen forçar a la població treballadora a contractar plans de pensions privats, que només beneficien a la banca i que molt poques persones poden pagar.

No podem consentir, que ara, les nostres filles/s i els nostres néts/es, es vegin abocats a contractar pensions privades per poder subsistir en el futur.

Aviat s’hauran de fer canvis, forçosament pactats amb tots els agents socials, amb un nou sistema de finançament basat en els recursos públics d’origen tributari.

Per això demanem :

  • Que les pensions es contemplin en els pressupostos generals de l'Estat com una despesa més, sense eliminar les quotes del treball.
  • Tornar al model de revaloració automàtica de les pensions en relació a l'IPC, per assegurar el manteniment del seu poder adquisitiu.
  • La millora de l'actual sistema de pensions públiques, per avançar cap a un model que garanteixi una pensió mínima per sobre dels 1000 €.

Fem una crida a totes i tots els jubilats i pensionistes terrassencs i a la ciutadania en general, a les entitats ciutadanes i veïnals, als sindicats i partits polítics, a l’Ajuntament de Terrassa, a les marees pensionistes, per tal que donin suport a les nostres demandes i entre totes i tots aturem aquest nou atac a l'Estat del Benestar.


Volem un futur digne, després de tota una vida de treball ! 
Salvem les pensions !
Xerrada / debat.
Dijous 9 de Juny a les 18:30h
Centre Cívic President Macià - Terrassa.
Intervindran :
  • Ramon Franquesa (Marea Pensionista).
  • Juan Alamillo (Plataforma Unitària de la Gent  Gran de Catalunya). 
  • Plácido Lordán  (Graduat Social, expert en pensions i jubilació).
  #Iai@flautes-Terrassa