dimarts, 28 de juny del 2016

Article de Joan Tamayo : 26-J, Només ens queda la unitat i el carrer !!

26-J, Només ens queda la unitat i el carrer !!

Després d'aquestes eleccions generals que havien obert a l'estat espanyol unes expectatives errònies o poc objectives, gràcies als interessos tàctics dels partits, gran part de  la població ens hem quedat amb un especial sentiment de desànim i d’impotència que cal analitzar, breument.

Aquest anàlisi es totalment subjectiu, evidentment, i fet des del punt de vista de la classe treballadora que ja porta molts (massa) anys patint la vulneració dels seus drets i l'engany sistemàtic de la classe política i d’aquest sistema.
  • Abstenció: que se’n parla molt poc, per cert, però clar això no interessa i menys als partits de poder que son capaços de governar obviant els interessos del 30, del 40 o del 50 % dels votants .Per què tanta abstenció?...falta de confiança amb aquest sistema i amb aquestes institucions?, desprestigi dels polítics?, manca de connexió amb la gent ?
  • Bipartidisme : Per que continuen guanyant els típics partits de notables i privilegiats ( lligats al poder econòmic, financer i als poders feudals o amb els interessos de sempre? ( PP, PSOE..)..potser perquè a l'estat espanyol fa falta una revolució social, política, econòmica i educativa profunda que el tregui del segle XIX i de l’engany d’una transició política de 40 anys errònia i el democratitzi de veritat?
    Corrupció: Com s'entén que partits i candidats que representen la brutícia, la corrupció, el clientelisme i la democràcia no representativa..continuïn guanyant?. S’ha interioritzat aquest fet com a un estigma de la terra? , critiquem molt, però a l’hora de la veritat , mirem cap a un altre cantó ?, tenim por?  o es que ens fa mandra  construir una nova societat amb valors humanistes i des de baix?
  • Les noves forces polítiques: Aquestes forces  progressistes sortides del moviment 15 M..que han plantejat portar aquells valors i aquells sentiments a unes institucions "velles" "caduques" i poc democràtiques .. no han tret el resultat esperat. Evidentment, perquè no es pot canviar tot el que criticàvem el 15M , d’un dia per l’altre, i amb preses, i menys amb una desconnexió evident amb l’arrel de tot, amb els moviments socials, i la gent que pateix..que haurien de ser la base d’una nova democràcia , d’unes noves institucions i d ‘un nou sistema.Tot i que cal destacar els bons resultats d'en Comú Podem a Catalunya, amb una molt bona feina, de gent com en Xavier Domènec , això es totalment insuficient per a poder avançar cap a quest horitzó que la classe treballadora i la gent (99%) vol i  necessita.
  • El Procés : A Catalunya estem vivint un procés cap a una suposada independència que ho capgira tot, i de moment fa que la societat estigui fragmentada ,desorientada i indignada, pensant de forma errònia que tot el mal be de Madrid ( si que en be..clar) però ignorant, gràcies als mitjans de comunicació al servei del poder (català) que el mal també està a Catalunya. I si no cal preguntar-se, per què els que lideren aquest procés són la dreta econòmica i el Capital, de sempre, no ho oblidem ( podem dir noms i cognoms , si voleu..) que intenten manipular els sentiments (catalanistes si clar..que sí), però també el descontent i la, indignació de la gent cap a tot, pel camí que més els hi interessa a ells. L’objectiu és una pretesa República Catalana, però sense replantejar-se abans el model de societat, de privilegis i desigualtats que tenim..es a dir una país independent però que no canvií lo fonamental...i per tant res de República dels treballadors i treballadores!! I com no, ara també haurem d’aguantar  al Nacionalisme Burgès, fer una lectura d’aquests resultats portant el peix al seu cove.

Per acabar , només em queda dir una cosa ( .. i se que seré criticat per algun pseudo-intelectual del poder nacionalista que vol mantenir el seus privilegis .. ): Si ens volem treure de sobre aquest sentiment de frustració i d'indignació que tenim. (siguem independentistes o no .. es igual .. ens necessitem totes i tots ..), només ens queda un sol camí per anar endavant i poder fer front al que ens ve i per tant,  intentar canviar les coses, de veritat,.. ( i així ho va dir també una líder destacada d'En Comú Podem, la nit electoral : 
Cal un moviment social fort, molt fort que treballi des del carrer, despertant consciències, construint solidaritat, democràcia de veritat, fent perdre la por a la gent i teixint complicitats que han de convergir en la unió de tota la classe treballadora., per a primer cop des de fa molts i molts anys ( no deixem que ens separin, per independentistes o no!!). Ja n'hi ha prou de prepotències, per un cantó i per un altre (més humilitat, si us plau!) . 
Els  treballadors i treballadores no podem raure més callats, passius,  o be , deixar que decideixin per nosaltres o fins i tot que votem , per demostrar la nostra indignació en "Brexits" o a partits populistes de dreta que no ens representen com a classe..

Ciutadanes, ciutadans .. perdem la por i SORTIM AL CARRER, no els hi donem la raó! RECUPEREM LA NOSTRA DIGNITAT!!

I a Terrassa a treballar pel Dret a la Ciutat de totes i tots !! Ara més que mai!

Joan Tamayo Sala
Advocat
Activista pels Drets Socials i Humans
Juny 2016