dilluns, 16 de juny del 2014

Xerrada : "Com canviar el món amb els teus diners"


El ponent serà:

Joan Antoni Melé, sotdirector general de Triodos Bank i vicepresident de la Fundació Triodos. Conferenciant i escriptor.

Aquí podeu llegir la seva biografia.

I un petit extracte del seu llibre, perquè us feu una idea del contingut de la xerrada.

"A Qui serveix el meu diner?"

"Avui el diner ha usurpat tota l'atenció de la humanitat i s'ha convertit en el déu del món. Per ell moltes persones són només una ombra de si mateixes, i darrera d'aquesta obsessió pel diner trobem, agonitzant, al veritable ésser humà. Afrontar amb sinceritat i valentia la nostra relació amb el diner és quelcom que ens permetrà assolir la nostra dimensió més humana. No podem ser lliures si no coneixem quines forces i impulsos en condicionen."
"Tenint en compte que el sistema de mercat som tots, si tots canviem la nostra manera de pensar, de ser, d'actuar i d'invertir el nostre diner, canviarà el funcionament i la direcció que prengui el model econòmic. Això no és utópic. L'Estat, la banca, la indústria es mouen a instàncies del diner que fan servir els individus, els ciutadans, la col·lectivitat. Per tant, el poder del ciutadà no resideix tant en el seu vot, com en la direcció a la que dirigeixi el seu diner, la seva forma de consumir i d'invertir els seus estalvis."

"Dinero y Conciencia. A quién sirve mi dinero". Ed. Plataforma