dimecres, 15 de maig del 2013

Acció a Cosmo Caixa en suport a Sanitat


Acció que es desenvolupa en suport als companys de Sanitat, utilitzant el sistema d’entremaliadures dels Iaioflautes.

Els companys de Sanitat ens convoquen a la plaça Alfons Comin davant la Clínica Quirón, a les 18:00 hores.
Arribada l’hora, un centenar de persones ens trobem reunides, (moltes si tenim en comte que la mateixa tarda hi han dues accions mes en altres llocs de la ciutat) a un centenar de metres a la porta principal de la clínica, s’observa un petit enrenou, els responsables de seguretat estan visiblement nerviosos en veure que s’estan congregant tantes persones.
Un guàrdia urbà se’ns acosta i molt amablement ens pregunta, que si pensàvem fer alguna cosa allà, un company de broma li respon:
- No fem res, les monges de la residència que són tan bones, ens han tret a passejar – El mateix agent va riure la broma i el company li va afegir – Es broma – afegint – No es preocupi, aquí no pensem fer res.
Després del qual l’agent se'n va anar.
Una companya ens indica que el lloc on es desenvoluparà l’acció és al CosmoCaixa, on acudirà el conseller de sanitat Boi Ruiz, a un acte del seu departament.
Cap allà ens dirigim, amb la qual cosa, els que ens vigilen des de la porta principal respiren tranquils.
Arribats a la porta de CosmoCaixa, ens parem, trèiem els cartells i els Iaioflautes ens posem les armilles, una companya de Sanitat ens indica el motiu d’aquella acció que es basa en fer pressió davant el Conseller de Sanitat que estarà al edifici per un acte polític del seu departament, per que pari les retallades.
Comencem amb els nostres càntics i reivindicacions durant uns minuts, després dels quals es decideix entrar a l’edifici.
En passar davant de les taquilles, uns encarregats de seguretat de l’empresa PROSEGUR, ens barren el pas i ens indiquen que no podem passar, un iaioflauta l'hi contesta:
- Això es un edifici públic i no ens pot impedir el pas, - afegint – no anem a exercir cap tipus de violència –Davant l'afirmació s’aparten i ens cedeixen el pas.
En aquesta zona realitzem alguns càntics i cridem consignes, cap polític o responsable a la vista.
Una companya arriba dient haver vist al Conseller Boí Ruiz en companya del jutge Baltasar Garzón, tots ens estranyem preguntant-nos que té que veure el jutge Garzón amb Boi Ruiz?. Quin motiu el porta al Sr. Garzón a estar en tan mala companyia?.
Vam decidir traslladar-nos a una altra planta on hi ha la porta de l’Auditori, trobem la porta tancada i cap empleat per enlloc, estem nosaltres sols i els periodistes que ens acompanyen a la planta.
Al lloc escenifiquem la lectura dels cartells reivindicatius que portem cada un, mols periodistes recullen el moment.
Decidim traslladar-nos a una altra planta, agafem els ascensors i ens portem la sorpresa que només ens porten al garatge, amb la qual cosa hem de pujar de nou cap a la planta de les taquilles.
Aquí si hi ha empleats, se’ns indica que el conseller ja ha marxat, tornem a realitzar càntics i cridar reivindicacions, minuts després se’ns acosta un senyor que s’identifica com el Gerent de CosmoCaixa, ens pregunta que si sabem que el Conseller ja ha marxat,que per tant la nostra presència ja no té raó de ser, li van contestar que aquesta és una decisió nostra.
Li preguntem si ens pot confirmar la presència del jutge Garzón, al que respon afirmativament, per que també a marxat.
Per passar a altres zones de l’edifici, on trobar les persones assistents a l’acte polític, representava haver de pagar una entrada o forçar l’entrada sense permís ni treure tiquet, es decideix marxar i donar per acabada l’acció
Un cop a la porta de l’edifici, reprenen els càntics i reivindicacions, les més corejades van ser “BOI DIMISIÓ”, “CORRUPTES A LA PRESO” i “SANITAT, PÚBLICA I DE QUALITAT”.
En aquests moments, se’ns acosta el que semblava el responsable dels Mossos, dels quals havien diverses unitats a uns cent metres de nosaltres. S’adreça directament cap a un iaioflauta company de Terrassa i l'hi diu:
Mosso- Vull parlar amb vostè.
Al que el company l'hi contesta:
Iaio- Estic a la seva disposició.
Entaulant la següent conversa:
M- Què volen aconseguir amb la seva presència aquí ?.
I- Que s’acabin les retallades en Sanitat, per cert també estem defensant els drets del mossos i els seus famílies.
M- Si ho sé, precisament la meva filla els té molta simpatia a vostès, - És una acció dels Iaioflautes?.
I- No, és una acció dels companys de Sanitat, nosaltres només els donem suport, per cert el que s’està fent amb la sanitat és un delicte que atempta contra la Constitució, esperem veure’l a vostè com deté al Sr. Boi Ruiz i els seus col·legues.
M- Nosaltres depenem de les ordres d’un jutge.
I- No ho dubti que serà un jutge qui més aviat o més tard els donarà aquesta ordre i aquest dia la seva filla estarà orgullosa de vostè.
En aquest moment una altra companya de Sanitat, intenta entrar a la conversa i el Mosso, li diu:
M- Amb vostè no vull parlar res.
Davant aquesta resposta el company Iaioflauta l'hi indica:
I- Si la meva companya no és per a vostè un interlocutor vàlid, llavors tampoc ho sóc jo, per lo tan desem aquesta conversa.
M- Doncs amb vostè si vull parlar.
I- Però si vostè no vol parlar amb la meva companya, llavors jo no vull parlar amb vostè.
M- Bé, si marxen, deixem-ho aquí.
I en grup ens dirigim cap al Carrer Balmes, seguits de prop per les unitats dels Mossos que no ens van deixar fins que ens trobàvem lluny de CosmoCaixa

Àrea de comunicació dels Iaioflautes de Terrassa

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.