dimarts, 25 de novembre del 2014

Manifest : Salvem la llei de la Dependència

Manifest i activitats
Salvem la llei de la Dependència !
26 de novembre a les 19h.
Centre Cívic President Macià
Rambla Francesc Macià, 189 - Sant Pere Nord – 08226 – Terrassa.
  
Concentració i manifestacions  :
27 de novembre a les 18h.
Plaça Nova (Vapor Gran) Terrassa
A les 19h ens unirem a la manifestació convocada per  La Plataforma en defensa de la Sanitat de Terrassa (PDST)

  A les 19 h.
Davant  de Mútua de Terrassa
 (Plaça Dr. Robert)
Passarel·la de Transparència

Seguidament, en arribar al Raval es muntarà una carpa per la recollida de signatures en suport del nostre Manifest que posteriorment serà llegit al ple de l'ajuntament.

Manifest


Salvem la Llei de la Dependència !

L’any 2007, el govern de Rodríguez Zapatero basant-se en el articles 49 i 50 de la constitució on es diu que : “els poders públics han de promoure l’atenció a les persones amb discapacitat i a les persones grans“, va aprovar la Llei de promoció de l’autonomia personal i l’atenció a les persones en situació de dependència; on es ratificava el caràcter públic de les prestacions i la universalitat en l’accés de totes les prestacions per a les persones en situació de dependència en condicions de igualtat efectiva i no discriminació. (art.3)

Aquesta Llei de la Dependència es va anomenar el quart pilar de l’estat del benestar, juntament amb la sanitat, l’educació pública i les pensions.

Lleis semblants ja existien a Europa des de feia molts anys, però a la nostra endarrerida democràcia va arribar tard i no ha durat ni 4 anys !. A partir de l’any 2012 i fins el 2014 el govern del PP ha fet retallades i ha tret de les prestacions a més de 280.000 persones. Les mesures cruels del govern Rajoy estan portant a l’anul·lació de la llei i el nivell de protecció social que s’havia assolit s’està enderrocant amb l’excusa de la crisi. A les retallades que es van presentar a Brussel·les per acontentar als socis europeus l’any 2013, hi ha un “estalvi” de 1.180 milions de € en la partida per a la dependència. La congelació de les partides per la dependència en els pressupostos del 2015 representarà la desprotecció de prop de 570.000 possibles nous beneficiaris.

A Terrassa, on afecta a mes de 10.000 persones, la situació és desesperada per a les famílies i els beneficiaris de la prestació.

Cada cop hi ha més dificultats, més revisions a la baixa i menys prestacions econòmiques vinculades . També a les cuidadores no professionals els hi han retirat la cotització a la seguretat social i els hi han rebaixat el sou en un 50%. En les residències privades, des de 2010, no es concerten noves places. La llista d’espera en les residències Públiques a Terrassa és de 3 anys de mitjana. Tot i que ja s’han cedit terrenys municipals...Fa 40 anys que no es construeixen residencies públiques a Terrassa!

- Volem places públiques per a la gent gran de Terrassa en les noves residències pendents de construcció!
- Els diners públics per a residències públiques!
- Exigim partides suficients per a la Dependència als pressupostos estatals i de la Generalitat del 2015!
  • Per la nostra dignitat i pel futur de les nostres filles i fills, néts i nétes no ens deixarem prendre una conquesta social que ja havíem aconseguit !

Terrassa 26 de novembre de 2014                                        #Iai@flautes-Terrassa