dimecres, 7 de novembre de 2018

Davant la involució democràtica de l'estat espanyol.

Davant la involució democràtica 

... que s'està produint als últims temps arreu de l'estat espanyol, que va començar amb l'aprovació de la "Ley Mordaza", els Iai@flautes-Terrassa, com a col·lectiu de persones que sempre lluitem per defensar la llibertat, la democràcia i la justícia (de manera especial per la justícia social) considerem que no podem romandre callades, ja que aquesta involució perjudica a tota mena de persones de qualsevol origen.

Actualment estan encausades judicialment, sense respectar-se a fons la seva llibertat d'expressió o ideològica, diferents persones arreu de l'estat espanyol per l'única causa de manifestar el que pensen, per fer cançons, titelles o twits en discrepància amb el poder dominant. El més greu és que algunes acaben en presó preventiva complint una pena i condemna de molts mesos sense judici ni sentència, com és el cas de les persones preses polítiques.

Les gravíssimes acusacions infundades i desproporcionades que fa la fiscalia de l'estat, contra els dirigents socials i polítics sobiranistes catalans,  mostra un greu retrocés de l'estat de dret que recorda una època, de més de quaranta anys enrere que, erròniament, ja es creia superada. Aquestes acusacions comporten una falta de garanties en aquest procés judicial. Sembla que hi ha més voluntat d'escarment i de venjança que no pas de fer justícia, per unes actuacions que en altres països d'Europa -amb veritable tradició democràtica- els seus tribunals no hi veuen motiu de persecució per aquests fets.

Cal trobar solucions polítiques i democràtiques al conflicte existent encallat entre una bona part de la població de Catalunya i Espanya, ni judicials ni penals, la via repressiva no és gens positiva, aquesta només porta i portarà  a l’increment del conflicte. Cal que tothom i, de manera especial, els responsables polítics mantinguin el diàleg i els ponts oberts.

Cal que tothom respongui de manera pacífica i valenta en defensa dels valors democràtics actualment amenaçats. Cal que entre totes i tots defensem els drets i llibertats fonamentals.
 
Exigim la llibertat immediata de totes les persones preses polítiques.

Iai@flautes–Terrassa                                              06-11-2018