dimarts, 21 de novembre del 2017

Demanem democràcia i justícia, NO humiliació i venjança

Demanem democràcia i justícia, NO humiliació i venjança

La població catalana està instal·lada des de fa més de dos mesos, en una situació que es pot qualificar de més tensa i/o crispada del que li és habitual, a causa de trobar-se entre dues postures diferents de concebre la relació amb l’estat espanyol. Considerem que les dues són totalment legítimes, sempre que no es recorri a la violència per imposar-ne cap d’elles.

Com a col·lectiu no estem per la DUI ni pel 155, tal com dèiem en el nostre comunicat anterior.

Aprofitant la crisi catalana, l’estat espanyol ha entrat en una deriva nefasta que està produint la involució democràtica més gran dels últims quaranta anys. Aquesta involució consisteix en la progressiva desaparició de la separació de poders -imprescindible en qualsevol sistema polític que vulgui ser considerat democràtic-, en la supressió de llibertats elementals i en la recentralització de funcions.

Davant d’això, no podem romandre callats i consentir-ho.

Ens diuen que Espanya no és Turquia però, els que tenen el poder, tendeixen a fer-nos assemblar a ella amb passos agegantats. El fet d’utilitzar sovint mesures judicials de manera autoritària i coercitiva per a solucionar els temes polítics, creiem que no sols és erroni sinó que és un estil brut i que empastifa als qui li donen suport.

Hem observat que a l’àmbit parlamentari català, els passats mesos de setembre i octubre, es varen fer alguns passos poc encertats, que mereixen l’autocrítica per part dels polítics de la majoria parlamentaria. Però això no ha de servir per justificar la violenta repressió policial, causa de centenars de ferits, ni els empresonaments polítics.

El dissabte dia 11 de novembre, novament centenars de milers de persones ciutadanes de Catalunya varen sortir al carrer reclamant principalment LLIBERTAT.  Aquest clam per la llibertat es feia pensant, no sols en la població catalana, sinó també en les de tots els altres pobles de l’estat que estan amenaçats per la mateixa involució democràtica que va començar amb la nefasta “Ley Mordaza” del 04/2015, que el govern del PP està usant per fer por i portar a l’autocensura, a la sanció i a l’empresonament, amb l’objectiu d’escarmentar tot tipus d’oposició al seu discurs dominant i el dels seus adlàters. Amb aquesta llei ja s’ha anat sancionant a titellaires, tuiters, humoristes, manifestants pacífics, etc., finalment també, afegint-hi l’art. 155, que afecta a totes les persones de Catalunya, sigui quina sigui la seva ideologia. Cal que tothom estigui alerta, ja que aquesta deriva antidemocràtica no ha fet més que començar i hem d’aturar-la.

Observem atònits com, utilitzant de forma paral·lela el sistema aplicat a Catalunya, el govern del PP acaba d’intervenir l’economia de l’Ajuntament de Madrid. I amenacen a altres institucions i comunitats.

Les persones que conformem el col·lectiu Iai@flautes-Terrassa hem lluitat, lluitem i lluitarem per aconseguir la pau social, les llibertats individuals i col·lectives, la democràcia real i participativa i la justícia de tot tipus, en especial la justícia social.

Per tot això exigim, ara més que mai :
  • La derogació del Reial Decret 944/2017, d’aplicació de l’art. 155 de la Constitució espanyola a Catalunya i de les mesures que se’n deriven.
  • La retirada de les accions penals iniciades contra dirigents polítics catalans i representants d’entitats ciutadanes per actuacions parlamentàries o populars.
  • Recolzem la convocatòria d’un referèndum acordat que permeti al conjunt de la ciutadania de Catalunya manifestar lliurement les seves preferències sobre les relacions futures entre Catalunya i l’estat espanyol.
  • Desitgem que es retorni, ben aviat, a la normalitat democràtica i que s’aturi completament aquesta cursa contra les més elementals llibertats democràtiques que, d’un temps ençà, ha emprès el govern espanyol del PP, amb el suport de Ciudadanos i PSOE-PSC.

Terrassa, 17 de novembre de 2017