diumenge, 18 de desembre del 2016

Jornada estatal de lluita pel sistema públic de pensions


Els Iai@flautes-Terrassa ens trobarem a les 17h30 davant del BAR ZURICH a Plaça Catalunya (Barcelona) per anar tot seguit cap a la Plaça Sant Jaume


REIVINDICACIONS DE LA MAREA PENSIONISTA

La Marea Pensionista reivindica uns punts bàsics per solucionar la viabilitat del sistema públic de pensions:

 1. Que les pensions es contemplin en els pressupostos generals de l'Estat com una despesa més, sense eliminar quotes de treball, més aviat recuperant-les i amb les cotitzacions recuperar el Fons de Reserva de la Seguretat Social.
 2. Reimplantar un model de revaloració automàtica de les pensions en relació a un IPC real per assegurar el manteniment del poder adquisitiu començant per recuperar el 1'9% perdut el 2012.
 3. Jubilació als 65 anys.
   
 4. Dret als subministraments bàsics garantits (aigua, gas, llum).
   
 5. Eliminació de tot tipus de co-o-repagament sanitari.
   
 6. Ens oposem a la privatització de tots els serveis públics i molt especialment als que atenen a la gent gran.
   
 7. Estem per la defensa i millora de l'actual model de pensions públiques per avançar cap a un model de pensió i salari mínim per sobre dels 1000 €.
   
 8. Incorporar al règim general de la Seguretat Social als/les empleats/des de la llar amb tots els drets, inclosa la prestació per desocupació i la cobertura de llacunes de cotització.
   
 9. Retornar a la situació anterior al 2 d'agost de 2011 al sistema de cobertura de llacunes de cotització durant el període de càlcul de les pensions, ja que aquesta modificació pot representar, en alguns caos, fins al 38% menys de pensió.

www.mareapensionista.org
mareapensionista@gmail.com