dijous, 30 de novembre del 2017

Manifest de la Comunitat Educativa de Terrassa : L'Escola Catalana no es toca

Els Iai@flautes-Terrassa ens adherim al manifest de la Comunitat Educativa de Terrassa :
L'ESCOLA CATALANA NO ES TOCA 

Davant dels recents i gravíssims esdeveniments que atempten contra la democràcia a l'Estat Espanyol i a Catalunya, la Comunitat Educativa de Terrassa, en defensa de l'ensenyament públic i de qualitat, basat en els valors democràtics i de cohesió social, i en la tradició progressista i renovadora de l’Escola Catalana,

Exposa:

  • Exigim l’alliberament dels membres del govern que són a la presó així com d’en Jordi Sánchez i en Jordi Cuixart. Els primers són els nostres representants legítims, escollits democràticament a les darreres eleccions autonòmiques del setembre del 2015, i els segons activistes socials de contrastada i llarga trajectòria pacifista. En ambdós casos es tracta d’empresonaments que estan totalment fora de lloc en una societat pacífica i democràtica com és la catalana.

  • Ens posicionem en contra de l'aplicació de l'article 155. La considerem inacceptable ja que atempta contra el dret de les ciutadanes i els ciutadans catalans a escollir els seus representants polítics. Es tracta d’un atac contra les institucions d’autogovern de Catalunya. Per això ens oposarem a seguir les instruccions derivades de l'aplicació d'aquest article que afectin el normal desenvolupament de l’Escola Catalana, en cas que n’hi hagi.

  • Aquestes darrers setmanes i dies hem pogut veure atacs concrets contra l’Escola Catalana: denúncies presentades a docents de la Seu d’Urgell i altres municipis que han hagut de presentar-se al jutjat, iniciatives de delacions anònimes cap a docents impulsades per l’extrema dreta que busquen l’autocensura i la por per impedir als docents l’exercici de la llibertat d’expressió a l’aula, aparició de pintades intimidatòries de caire feixista a diversos centres escolars de la ciutat i de la comarca. Tots aquests actes realitzats amb la voluntat explícita de trencar la cohesió social, pilar fonamental de l’Escola Catalana.

  • Exigim preservar i respectar el desenvolupament de la tasca docent i del col·lectiu que la desenvolupa, el qual ha demostrat sempre la seva sensibilitat i professionalitat en encarar temàtiques i problemàtiques socials, fent-ho sempre des d’una perspectiva crítica i ajudant l’alumnat a dotar-se d’eines per a entendre i analitzar el món que l’envolta tot fomentant els Drets Fonamentals i la dignitat de les persones recollits en la Declaració Universal dels Drets Humans.

Demanem:
  • El posicionament del ple Municipal de Terrassa en contra de la campanya difamatòria d’acusacions d’adoctrinament que s’està fent des d’alguns partits polítics i per part d’algunes personalitats, fets tots ells de caire antidemocràtic i en contra de l’Escola Catalana.
  • Fer arribar aquest posicionament a la delegació del Gobierno a Catalunya i al Ministerio de Educación y Ciencia mitjançant comunicació escrita, per correu postal o digital.
 Comunitat Educativa de Terrassa
Novembre 2017

Per altra banda, els Iai@flautes Terrassa afegim també que :

  • L'escola publica catalana necessita mes recursos i menys retallades. 
  • L'escola privada concertada menys subvencions.
  • Les escoles catalanes del Opus que separen per genere no han de rebre cap diner public. 
  • L'escola catalana es diversa, algunes com les religioses adoctrinen.